Friends of KawangwareFriends of Kawangware aktivitets-senter 2017

 Dette prosjektet er avsluttet fra vår side, men drives nå av lokale krefter.

Hjelp til selvhjelp i Afrika tilbyr 70 barn i Kawangware-slummen et variert fritidstilbud. Barna kommer fra svært fattige familier og de fleste har mistet en eller begge foreldrene. De bor hos eldre søsken, tante eller bestemor. Sunne fritidsinteresser er viktig for deres utvikling og for å holde dem unna andre uverdige aktiviteter som tigging, stjeling eller dop. Denne aktiviteten foregår i den Lutherske kirken i Kawangware i Nairobi.

Kirken er åpen for mange ulike grupper og vi har fått lørdagene pluss to ettermiddager i uken. I tillegg planlegger vi leirskole for barna i august 2017.

 

FOKS Saturday program kl 10 – 14

70 barn deltar i kor, fotball, volleyball, tegning og bibelgruppe. De får et varmt måltid før de går hjem.

 

FOKS Afternoon program

Onsdager og torsdager  kl 15 – 17 får barna i individuell opplæring i gitar, keyboard eller trommer. Opplæringen går over 8 uker og tilsammen er 40 barn og unge med på dette.

 

FOKS camp 2017 21 – 24 August

Vi planlegger en 4 dagers leirskole i Rift Valley. De som er over 12 år skal få komme ut av slummen og oppleve nydelig natur, båttur, se villdyr og være med på mange aktiviteter. Frivillige fra Norge skal være med på campen. Dette er årets høydepunkt og bare noen få av barna har sett verden utenfor slummen. På campen får de en bag med sko, fotball-drakt, tannbørste etc. Barn under 12 år får dagstur til nasjonalparken i Nairobi og tur til Ngong hills for å se Rift Valley fra 2000 meters høyde og leke i det fri.

 

Daglig drift og budsjett

For å drive alle disse aktivitetene har vi engasjert Douglas Masheti som leder. Han har med seg 7 faste mentorer/musikklærere. I tillegg er det en kokk og assistent som lager mat på lørdagene og på campen. Budsjettet for å drive alle disse aktivitetene er ca NOK 100 000. Foreningen har for 2017 faste støttemedlemmer. I tillegg til et fornuftig fritidstilbud til barna, gir det 10 voksne en lønnet deltids-stilling. Douglas har fast månedlig godtgjørelse, mens de øvrige mentorene får betalt per gang de deltar.