Lamper

Lampe til jul


Årets julegave er en solcelle ladet lampe som har godt lys. Vi gir bort Bright-lamper som er norskutviklet. Vi har selv benyttet slike lamper og vi er svært fornøyd med dem. Alternativet disse familiene, som bor i jordhytte med stråtak, er som regel ikke noe lys i det hele tatt. Har de litt penger kan de kjøpe parafin til en osende lampe med dårlig lys. Vi har gitt bort noen slike lamper tidligere og mottakerne er svært fornøyde med at de nå kan gjøre lekser og drive med håndarbeide etter at det er mørkt om kvelden. Fra kl 1900 om kvelden er det bekmørkt.

Vi vil dra rundt på nyttårsaften og dele ut lampene til naboene våre og vi vil følge opp at de forstår bruken av lampen noen dager senere.


Her kan du se noen av de som har fått lamper.


Nå bruker damene lampene sine om kvelden, og de kan veve kurver til langt på natt, og barna kan gjøre lekser i lyset. Alle kurvdamene har fått to laper etter at de har vist at de benytter lampen som forventert. Samaritan Childrens Home i Matare har også fått lamper. De har nettstrøm, men strømmen er ofte borte. De har nå en lampe til hvert soverom i i matsalen.